Csütörtöki Hagyományőrző Nap

2022. Július 09. 16:00


Cím és elérhetőség

Sportpálya, 930 40

Csallóközcsütörtök, Szlovákia


Megosztás

footer twitter icon email share icon footer facebook icon
Július 9-én, Szombaton a csallóközcsütörtöki sportpályán együtt élhetjük meg a hagyományainkat, mégpedig a hagyományos munkát és mulatságot.
Sok szeretettel várja önöket a Csemadok Csallóközcsütörtöki Alapszervezete és a Csütörtökiek Szent Jakap polgári társulása!
Délután 4 órakor megfenjük a kaszát és nekilátunk aratni úgy, ahogy nagyapáink és dédapáink tették évtizedekkel ezelőtt. A kasza is jobban lendül ha szól a nóta, amihez a Csütörtöki Daloskör adja majd a hangot. és elkészül majd az ilyenkor hagyományos aratókoszorú is. Szorgos kezekre és kíváncsi szemekre egyaránt szükség van. úgyhogy jöjjön mindenki.
Az aratás után dukál némi pihenés a szorgos parasztnak is, ezért 5 órától a kicsiket bábelőadás várja, míg a nagyok Puss Sándor atyával beszélgethetnek az árnyékban. Miután learattunk és megpihentünk, jöhet a jó kis hagyományos mulatság. 6 órától a gyerekeket, 7 órától pedig már a felnőtteket várjuk a Pósfa zenekarral egy fergeteges nyáresti táncházba és zenés mulatságra.
Üres gyomorral sem dolgozni, sem mulatozni nem lehet, ezért igyekszünk majd mindenkinek lehetőséget kínálni, hogy a bendőjét megtömje a torkát pedig lehűtse. Étel és ital lesz elegendő.
Kapja hát mindenki a szalmakalapját a munkához a párját meg a vigadalomhoz és találkozzunk július 9-én szombaton délután a helyi sportpályán.
Program
16:00 Hagyományőrző aratás
17:00 Bábelőadás gyerekeknek / Beszégtés Puss Sándor atyával
18:00 Táncház gyerekeknek
19:00 Táncház
Támogatók: Csallóközcsütörtök önkormányzata, Bethlen Gábor Alapkezelő
A rendezvény Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg .