Gospel gála – The Original Golden Voices of Gospel

2022. November 16. 18:00


Cím és elérhetőség

Bartók Béla sétány 791, 929 01

Dunaszerdahely, Szlovákia

031 590 08 13

organizing@csaplarkult.sk

Tovább az esemény weboldalára


Megosztás

footer twitter icon email share icon footer facebook icon

Ismét városunkba látogat a világhírű THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL (New York) 12 tagú hangszeres énekegyüttes, amely sok éve több hónapos, izgalmas turné keretében járja a világot, bemutatva a gospel műfaj szépségeit.

2000-es indulásakor a formációt megálmodó Dwight Robson Tiszteletes a gospel műfaj legjobb afroamerikai képviselőit hívta meg együttesébe.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb.

A gospel dalok – akárcsak a himnuszok – olyanok, mint a leegyszerűsített és megzenésített evangéliumok. A dalokban megtalálhatók az ó- és újszövetség sorai (a tradicionális gospel énekesek ezek történeteit keltik életre), de sokszor csak szabad imák, amolyan beszélgetések Istennel (ezek az újkeletű gospelek, amelyek az ember lelki életének a tükörképei). A gospelt szólista és kórus adja elő felelgetős énekformában, taps, dobbantás, mozgás, és hangszerek kíséretével. Az ismétlések, és az egyszerű mondatok elősegítik a vallásos üzenet megértését, amely általában a szeretetről, az Istenbe vetett hitről, stb. szól…

THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL formációt remek muzsikusok és fantasztikus énekesek alkotják. A változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, ami felhőtlen jókedvet kölcsönöz az előadásnak.

A gospel gála – koncert az örökzöld gospel dalokkal a The Golden Voices of Gospel együttes autentikus előadásában nagyon személyes, feledhetetlen és páratlan zenei élményt nyújtanak.

A koncert időtartama 2 X 50 perc – 15 perces szünettel.