Jótékonysági koncert Rebekáért és Daisyért

2022. Szeptember 29. 18:00


Cím és elérhetőség

Bartók Béla sétány 788/1, 929 01

Dunaszerdahely, Szlovákia

Tovább az esemény weboldalára


Megosztás

footer twitter icon email share icon footer facebook icon
A Pázmaneum Társulás jótékonysági koncertet szervez két dunaszerdahelyi kislány javára 2022. szeptember 29-én, 18 órai kezdettel a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.
Daisy története 2020. november 11-én kezdődött, amikor anyukáján sürgős császármetszést hajtottak végre. Nyolc hónappal később a kisbabán egyik napról a másikra elkezdett nőni a szeme alatt egy duzzanat. Majd megállapították, hogy 7cm-es rákos daganat van a kicsi bal szeme alatt. Protonkezelésre vár a kislány, de a szükséges összeg még hiányzik.
Rebeka koraszülöttként született. Két hosszú hónap után engedték haza a kórházból. Utána derült ki, hogy a diagnózisa – gyermekbénulás. Gyógytornákra kezdtek járni. Rebeka 15 éves, tolókocsihoz kötött. Szüleinek azt mondták, hogy fekve fogja leélni az életét, beszélni sem fog megtanulni. Ennek ellenére ha nehezen is, de megtanult beszélni, iskolába jár, mosolyog és ki tudja mondani „anyuka“. Terápia nélkül tovább rövidülnének az izmai, inai.
Prágában megoperáltak, ami sokat javított az állapotán. 9 éve sokat segített a rehabilitáció a somorjai Neurínban, és jelenleg a dunaszerdahelyi Szabo Rehab es LEVITA Lég a győgykezelésének helyszíne. Minden egyes rehabilitációs nappal javul az állapota. Nagyon fontos a komplex terápia.
  • Fellépők: Arizóna akusztik – Maja és Fecó, Dósa Diana, Haizok Melinda, Kosár Szabolcs és Józsa Janka, Kovács Koppány, Nagy Viki, Plavucha Márk, Szent György Kórus, Valasko Ferenc.
A jótékonysági estre belépőjegy és támogatói jegy is vásárolható a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
A helyszínen a helyi Vöröskeresztnek köszönhetően pedig a gyógykezelésekre tetszőleges adomány is elhelyezhető, amelyet a koncert végén adunk át a két kislány családjának. Az est fővédnöke Dr. Hájos Zoltán Dunaszerdahely város polgármestere.
  • A belépőjegy 8 euró, a támogatói jegy 5 euró.
  • Jegyet venni az alábbi helyeken lehet: Csaplár Benedek VMK, Itsipitsi Varázsműhely, Biostar bioüzlet, Dejavu kávézó, Bonjuor kávézó, Franci étterem.