Látogasson el az új Infoközpontba a Bősi Vízerőműnél

2023. Június 27. - December 31


Cím és elérhetőség

Bősi Vízerőmű, 930 05

Bős, Szlovákia

infocentrum@vvb.sk

Tovább az esemény weboldalára


Megosztás

footer twitter icon email share icon footer facebook icon

Látogasson el az új Infoközpontba a Bősi Vízerőműnél – keddtől-vasárnapig 9 és 18 óra között nyitva!

 

  • A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat 2023. június 27-én megnyitotta modern Infoközpontját a Bősi Vízerőműnél. Az információs központ a legfiatalabb látogatók számára is vonzó lehet. Játékos módon mutatja be a vízművet és a környezetvédelmi témákat, a látogatók széles körének nyújt lehetőséget arra, hogy kivételes helyszínről ismerjék meg a vizet és a természetet, de a megújuló forrásokból történő villamosenergia-termelésről is tanulhatnak. Az információs központ egyúttal bővíti a Bősi Vízerőmű jelenlegi lehetőségeit, hogy a nagyközönség számára hozzáférhetővé tegye azt.
  • Az irányítótoronyból kívülről rálátás nyílik a zsilipekre, az információs központ tetejéről panoráma nyílik a munkálatokra, a bal oldali zsilip kijárata felett üvegezett kilátón sétálhatunk, és ami a legfontosabb: egy látogatói szoba is található közvetlenül a vízerőműben. Az információs központ fő tevékenysége a lakosság környezeti és energetikai nevelésének elősegítése, a vízzel és a vízművekkel kapcsolatos fontos és érdekes információk közlése, valamint a vízművek és a megújuló energiatermelés kérdésének játékos formában történő bemutatása a legkisebbek számára.

 

  • Az információs központ látogatói interaktív paneleket találnak az épületben, amelyek a legújabb technológiák, például holografikus vetítés, 3D virtuális túrák, érintőképernyők és digitális játékok (zsilipkezelő szimulátor, megújuló energiaforrásokból származó áramforrások tervezése a városok számára) segítségével mutatják be a Bős-Nagymarosi Vízműrendszer működését.
  • Az interaktív panelek és filmek négy nyelven, szlovákul, magyarul, németül és angolul elérhetőek. Az információs központ emellett egész évben kirándulásokat szervez a bősi és a zsolnai vízművekhez. Szervezett csoportok, iskolák és a nagyközönség két túra, egy kis és egy nagy túra közül választhatnak. A kirándulásra a infocentrum@vvb.sk e-mail címen lehet jelentkezni – kb. egy héttel a túrát megelőzően.