Somorja természeti kincsei – FOTÓKIÁLLÍTÁS

2022. November 22. - Január 06


Cím és elérhetőség

Korona épülete, Fő utca 46/A, 931 01

Somorja, Szlovákia

dunavitasamaria@gmail.com

Tovább az esemény weboldalára


Megosztás

footer twitter icon email share icon footer facebook icon

Somorja természeti kincsei.

A cím hallatán talán sokan felkapják a fejüket. Ugyan milyen természeti kincsei lehetnek egy felső-csallóközi kisvárosnak az agrár táj kellős közepén?
Nos, a válaszon magunk is meglepődtünk, merthogy amikor belemerültünk a téma feldolgozásába és elkezdtük járni a közismert helyeket – Pomlé, Bereki erdő – olyan helyekre is eljutottunk, amelyekről a somorjaiak már rég elfeledkeztek. Nem a saját hibájukból, hanem inkább a rájuk kényszerített körülmények miatt. A beton teknőbe terelt “új” Duna hatalmas víztömege gyakorlatilag elszigetelte a város lakosait az öreg Duna árterétől. Így a fiatalabb generáció számára a tejfalusi erdő füzesei vagy az elmocsarasodott “Rugók” biztosan ismeretlen fogalmak.
A fotókiállítás küldetése bemutatni ezeket az elfeledett, csodás helyszíneket és azok élővilágát. Aki eljön a kiállításunkra betekintést nyerhet a halandó ember szemei elől elzárt és szigorúan védett Madár-sziget értékes madárvilágába, megcsodálhatja a homokos partvonallal szegélyezett lagúnája szépségét. A Bereki erdő és a Pomlé parkerdő korábban nem látott látószögből jelenik meg a képeken. Nem utolsó sorban pedig egyik legfontosabb küldetésünknek is helyet találtunk a tárlaton. Magasból készített felvételekkel hívjuk fel a figyelmet a zöld területek jelentőségére az intenzíven művelt mezőgazdasági tájban.
Szeretettel várunk mindenkit, akinek felkeltettük az érdeklődését. A kiállítás, amely Somorja város pénzügyi támogatásával valósul meg, 2023 január 6-ig lesz megtekinthető a Korona épületében. A megnyitó 2022. november 22-én, 18 órától zajlik.