Egy performer élete – NFG klub

Október 06. 19:00


Cím és elérhetőség

Bartók Béla sétány 788/1 , 929 01

Dunaszerdahely, Szlovákia

0915 183 199

nfgclub@gmail.com

Tovább az esemény weboldalára


Megosztás

footer twitter icon email share icon footer facebook icon

Találkozzon Ön is napjaink egyik legismertebb felvidéki , immár világhírű performansz-művészével: Juhász Rokkóval! Juhász R. Rokko perfromanszaival bejárta a világ minden jelentős akcióművészeti fesztiválját! Alapítója a világhírű alternatív és experimentális művészetet képvisélő fórum – a Stúdió ERTÉ – nek, amely a közép-európai régió legjelentősebb ilyen típusú fesztiváljává nőtte ki magát: négy kontinens 35 államának közel 350 művésze szerepelt ezeken a rendezvényeken!
Videók!
Foto-montázsok!
Akció-művészet!
Provokatív performansz!
Garantált a sokk!
Juhász Rokkóval Győry Attila beszélget!
+ program: Könyvbemutató

 

Egy performer élete I.
Juhász Rokko
Az ismert felvidéki költő, művész és performer, Juhász R. József, alias Rokko, a ’80-as évek Iródia mozgalmának, majd 2019-ben a Bázis irodalmi és művészeti egyesületnek alapító tagja ebben a képes albumban távol-keleti élményeit és benyomásait rögzíti, kínai és indiai útjait, melyeken mint akcióművész vett részt.
Ezeket a több hetes és hónapos ott-tartózkodásait főként a munka és a foglalkozások töltötték ki, ezért is nem ismeretterjesztő jellegű útirajzról van szó, bár kultúrkalauzként is megállja a helyét.
A szerző több év tapasztalatait sűríti itt egybe, hiszen a korábban megismert helyszínekre és barátokhoz vissza-visszatér.
Kor- és társadalomrajz is ez a könyv, melyben fellépnek világhírű művész kortársai is, akikkel az alkotásról, a művészetek és a művészi szabadság kérdéseiről is eszmét cserél.

 

  • Időpont és helyszín:  2022. október 6. /csütörtök/ 19:00; NFG Klub, Bartók Béla korzó 788/1, Dunaszerdahely