Tanári – Kötetbemutató Benkő Timeával

2023. Január 18. - 2023. Január 18.


Cím és elérhetőség

Eötvösa 35., 94501

Komárom, Szlovákia

marketing@kniznicakomarno.sk

Tovább az esemény weboldalára


Megosztás

footer twitter icon email share icon footer facebook icon
MŰSORVÁLTOZÁS
A könyvtár januári programjában 19-én valósult volna meg a kötetbemutató, de az előadás január 18-ra módosult! Megértésüket köszönjük!
————–>>>>>>>—————
Benkő Timea az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium tanára, a Vasárnap hetilap külső munkatársa. Első kötete Tanári címmel tavaly jelent meg, a Madách Könyvkiadó jóvoltából. A könyvben számos igaz és kitalált történetet sorakoztat fel a szerző, amelyek akár velünk is megtörténhettek volna iskolás éveink alatt. A beszélgetés alatt arra a kérdésre is válaszol majd Timea, hogy van-e élet az iskolán túl is, s hogy milyen tanárként írónak lenni?
Részlet a Tanári c. kötetből:
,,Kérdezem, milyen órájuk volt az imént. Síri csönd. Huszonhárom szempár pislog tanácstalanul egymásra.
– Melyik tanár volt bent? – próbálkozom tovább.
– Hát olyan szőke, alacsony, zöld ruhában, lapos talpú cipőben. Mint Csingiling, a tündér a Pán Péterből – sorolja a Lea.
Roppant találó jellemzés Kingára.
– Ezt ennyire megfigyelted, de nem tudod, miről beszélt negyvenöt percig?
Reményvesztett vállvonogatás. Nem tudja. Mindössze három mondatot írtak a füzetbe arról, hogy milyen tudomány a kémia és mi a tárgya, mégsem tudja felidézni. Már mindenki kuncog körülötte, mert a kémiafüzet ott hever előtte a padon.
Szóval, amikor az én órámon olyan figyelmesen támasztják az állukat, és érdeklődve pásztáznak a tekintetükkel, egy nagy kamu, hogy az köti le őket, hogyan lapultak a görög katonák a leleményes Odüsszeusz által épített trójai faló hasában, amiről olyan szenvedélyesen mesélek. Azt találgatják, melyik rajzfilmfigura vagyok.”
Minden érdeklődőt várunk szeretettel!